Larimar termékek / ékszerekA Dominikai Köztársaság Bányászati Minisztériumának nyilvántartásai szerint Miguel Domingo Fuertes Loren atya, a Barahonai templomból 1916. november 22-én engedélyt kért egy különleges kék szikla bányájának feltárására és kiaknázására.

Akkoriban nem tudták, hogy ez a kék szikla valójában egy nagyon ritka ásvány hiszen még nem volt ismert a Dominikai Köztársaságban, így a kérelmet elutasították.

Végül 58 évvel később, 1974-ben Miguel Méndez a Peace Corps önkéntese és Norman Rilling fedezett fel újra ezt az új ásványt a part mentén Bahoronában a Bahoruco hegység lábánál.

Miguel kislányának a nevéből a Larissából és a spanyolul tengert jelentő "mare" szóból alkotta meg ennek a különlegességnek a nevét amit ma úgy hívunk, Larimar.

A Larimar nem csupán a föld mélyén rejtőző kincseket, hanem magát az óceánt is megidézi varázslatos szépségével.

Ahogy a nap sugarai végigsiklanak rajta, úgy törnek elő belőle azok az elképesztő minták, melyeket csupán az óceán mesebeli szépségében találhatunk meg. 

A Larimar nem csupán egy ásvány, hanem egy egész világ: Olyan, mint az óceán végtelen mélysége, ahol a titkok és kalandok egymást érik.

Ez az ásvány nemcsak a szemeinket kápráztatja el, hanem a lelkünket is magával ragadja.

Ahogy a óceán hullámai a partokat simogatják, úgy simogatja a lelkünk felébresztve bennünk a vágyat a felfedezésre és a kalandra.

Olyan, mintha egy aprócska tengerpartot tartanánk a tenyerünkben, ahol minden pillanatban újabb és újabb csodák várnak felfedezésre.

Ám vigyázat! A Larimar varázsa magával ragadó, és könnyen elveszíthetjük magunkat benne.

Ahogy az óceán áradáskor elnyeli a partokat, úgy hívogat minket ez az ásvány is, hogy hagyjuk magunkat elmerülni a titokzatos mélységekbe.

De aki bátor és kíváncsi szívvel közeledik hozzá, az megtapasztalhatja az igazi kincset: az óceán végtelen szépségét, mely a Larimarban rejtőzik.

Ennek a csodának sajnos egyetlen lelőhelye létezik a Földünkön, éppen ezért ritkasága és szépsége miatt kiemelkedően magas az ára.

A kategóriában 5 termék található.