Indiai Zafír-Rubin medál valódi bőrszálon

Egyedi árucikk (utolsó darab)!
Lelőhelye: India, Tamil Nadu, KarurA medál kb 18 mm magas és a legszélesebb pontján kb 7 mm széles fém szerelék nélkül, valódi hasított marhabőrszíjra felfűzve.Kevesen tudják, hogy a Zafír és a Rubin ( Korundok ) gyakran egymásba nőve alakulnak…
21 990 Ft
[56.22EUR] / db
Hűségpont: 219 pont

Lelőhelye: India, Tamil Nadu, Karur

A medál kb 18 mm magas és a legszélesebb pontján kb 7 mm széles fém szerelék nélkül, valódi hasított marhabőrszíjra felfűzve.

Kevesen tudják, hogy a Zafír és a Rubin ( Korundok ) gyakran egymásba nőve alakulnak ki.

A medál felületén ezüstös fényjáték figyelhető meg amit ha alaposan megnézünk láthatjuk a növekedési formáját is, magát a szerkezetét.

Mi az a Zafír?

Neve a görög sappheiros szóból ered. 

Egy alumínium oxid ( Korund ) ásvány ami több színben is előfordul.

A alapszíni: kék, sárga és piros.

Ezenkívül megjelenik ennek a színspektrum sok más árnyalatába valamint a színük is a világostól a sötétig terjed.

A Zafírok a színüket szerkezetében található nyomelemekből nyerik.

A klasszikus kék Zafír vasat és titánt tartalmaz.

A természetes Zafír azonban szinte minden színben megtalálható a szivárvány színben, beleértve a rózsaszínt, rózsát, ibolyát, sárgát, narancsot, zöld, kékeszöld vagy fehér (színtelen).

A rózsaszín-narancs vagy narancssárga-rózsaszín különleges színkombinációja Padparadscha Zafír néven ismert, a legritkább Zafír szín ami egy különleges ritkaságnak számít.

Ezen kívül vannak még "színváltó" valamint a "kétszínű" zafírok.  

A Zafír hagyományosan a nemességet, az igazságot, az őszinteséget és a hűséget szimbolizálja.

Évszázadok óta díszíti a királyi és papi tagok köntösét.

Rendkívüli színe az a mérce, amelyhez más kék drágaköveket – a topáztól a tanzanitig – mérnek.

A Zafírnak is hatalmas történelme van.

Évszázadok óta a királysághoz és a romantikához kötik.

Az ókori Görögországban és Rómában a királyok és királynők meg voltak győződve arról, hogy a kék zafír megvédi tulajdonosait az irigységtől és a kártól.

A középkorban a papság kék zafírt viselt a mennyország szimbolizálására, és a hétköznapi emberek azt hitték, hogy a drágakő mennyei áldásokat vonz.

Az őseink azt hitték, hogy a Zafírok képesek megőrizni a tisztaságot, békét kötni az ellenségek között, befolyásolni a szellemeket, és felfedni az orákulumok titkait.

Mi az a Rubin?

A Rubin név a latin ruber szóból származik, ami „pirost” jelent. Az izzó rubinvörös arra utalt, hogy a kőben olthatatlan láng ég 

A rózsaszínes vöröstől vérvörösig terjedő színű Korund, egy olyan alumínium oxid aminek a gyönyörű színét a krómnak köszönheti.

A rubin az egyik legnépszerűbb hagyományos drágakő, és nagyon tartós.

A Rubint nagyon szeretik az ázsiai országokban.

A feljegyzések szerint a Rubinokkal már Kr.e. 200-ban is kereskedtek.

A kínai, természetes Rubinokkal díszítették páncéljukat, mert azt hitték, hogy a drágakő védelmet nyújt.

Burma időszámításunk előtt 600 óta jelentős Rubin forrás.

Az ősi kultúrák nagyra tartották a Rubinokat, mert hasonlóak voltak az ereiken átfolyó vér vörösségéhez, és azt hitték, hogy a rubinok az élet erejét hordozzák.

Az egyik legjelentősebb történelmi jelentőségű színes kő.

Négyszer is megemlíti a Biblia, amiben a szépség és a bölcsesség köveként emlegetik.

Az ősi szanszkrit nyelvben a Rubint Ratnarajnak, vagyis „a drágakövek királyának” nevezik.

Az ókori hinduk azt hitték, hogy azok, akik jó rubint ajánlottak fel Krisna istennek, császárként újjászülettek.

A hinduk a Rubint Brahminnak nevezték.

Azt hitték, hogy valaki, aki egy Brahmin birtokában van, tökéletes biztonságban lesz az élete végéig.

Szállítás

Barion

Meglévő rendelés kiegészítése


Rendelés kibővítésénél lehetősége van bankkártyás fizetésre a Barion fizetés kipipálásával, átutalásra vagy ha az előző rendelését utánvétellel adta le akkor nincs több teendője, kiegészítjük a meglévő rendelését. Amennyiben meghaladja a két rendelés kosár értéke azt az összeg határt aminél ingyenes a szállítási díj abban az esetben törlésre kerül a szállítási költség.

Szállítási díj: Ingyenes
Barion
GLS Csomagpont

[ Legolcsóbb! ] GLS csomagpont


Előreutalással vagy bankártyás fizetéssel. Rendelésedet a GLS futárszolgálattal juttatjuk el az általad megadott csomagpontra/csomag automatába.

Szállítási díj: 1 550 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
GLS Csomagpont

GLS csomagpont/automata utánvétellel


Utánvételes rendelésedet a GLS futárszolgálattal juttatjuk el az általad megadott csomagpontra/csomag automatába.

Szállítási díj: 1 920 Ft Ingyenes 35 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

GLS futár előreutalással vagy bankkártyás fizetéssel, házhoz


Köszönjük a megrendelését! Magyarország területén belül maximum 2 kg-os csomag esetén. Ez a szállítási mód 1800 Ft.- szállítási díjat tartalmaz. Amennyiben a csomag súlya meghaladja a maximális értéket ( 2 kg ), emailben, az egyedi szállítási díjról értesítést küldünk!

Szállítási díj: 1 990 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.

GLS Futár utánvétellel, házhoz


Magyarország területén belül maximum 2 kg-os csomag esetén. Ez a szállítási mód 30.000 forint kosárértékig 2010 Ft.- szállítási díjat + 490 Ft.- utánvétel beszedési díjat tartalmaz. Amennyiben a csomag mérete meghaladja a maximális értéket, emailben, az egyedi szállítási díjról értesítést küldünk!

Szállítási díj: 2 500 Ft Ingyenes 35 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

GLS futár külföldre előreutalással, házhoz


Köszönjük a megrendelését! Ausztria, Románia és Szlovákia területén belül maximum 2 kg-os csomag esetén. Ez a szállítási mód 9000 Ft.- szállítási díjat tartalmaz. Amennyiben a csomag súlya meghaladja a maximális értéket, emailben, az egyedi szállítási díjról értesítést küldünk!

Szállítási díj: 9 000 Ft
Barion

MPL előreutalással vagy bankkártyás fizetéssel, házhoz


Fontos információ, hogy amennyiben a MPL ( Magyar Posta ) szállítási módjának bármelyikét válassza , abban az esetben az elveszett, megsérült csomagért, vagy szállítás során megsérült termékekért nem vállalunk felelősséget és nem áll módunkban pénzvisszatérítést adni! Köszönjük a megértését! Szállítási idő 5-20 munkanap!

Szállítási díj: 2 915 Ft + 2 570 Ft Adminisztrációs díj + 890 Ft Csomagolási díj Ingyenes 70 000 Ft értékű rendelés felett.
PostaPont

MPL Csomagpont előreutalással


Fontos információ, hogy amennyiben a MPL ( Magyar Posta ) szállítási módjának bármelyikét válassza , abban az esetben az elveszett, megsérült csomagért, vagy szállítás során megsérült termékekért nem vállalunk felelősséget és nem áll módunkban pénzvisszatérítést adni! Köszönjük a megértését! Szállítási idő 5-20 munkanap!

Szállítási díj: 1 425 Ft + 2 570 Ft Adminisztrációs díj + 890 Ft Csomagolási díj Ingyenes 70 000 Ft értékű rendelés felett.

MPL utánvételllel


Fontos információ, hogy amennyiben a MPL ( Magyar Posta ) szállítási módjának bármelyikét válassza , abban az esetben az elveszett, megsérült csomagért, vagy szállítás során megsérült termékekért nem vállalunk felelősséget és nem áll módunkban pénzvisszatérítést adni! Köszönjük a megértését! Szállítási idő 5-20 munkanap!

Szállítási díj: 3 835 Ft + 2 570 Ft Adminisztrációs díj + 890 Ft Csomagolási díj Ingyenes 70 000 Ft értékű rendelés felett.

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek