[ Különlegesség! ] Valódi Líbiai sivatagi Tektit karkötő 8 mm-es Oroszországi Nefrit Jádékkal

Egyedi árucikk (utolsó darab)!
Ez az egyedi karkötő egy általam feldolgozott nagyon ritka, valódi, természetes, 29 millió éves Líbiai sivatagi üvegnek nevezett Tektitből készült.A Tektitek úgynevezett meteorit üvegek amik meteorit becsapódásakor a magas hő hatására a meteoritban…
85 990 Ft [219.78EUR]
Hűségpont: 859 pont

Ez az egyedi karkötő egy általam feldolgozott nagyon ritka, valódi, természetes, 29 millió éves Líbiai sivatagi üvegnek nevezett Tektitből készült.

A Tektitek úgynevezett meteorit üvegek amik meteorit becsapódásakor a magas hő hatására a meteoritban lévő anyagok szétolvadnak, majd a hirtelen lehülés miatt természetes üveg keletkezik belőlük, így félig kozmikus, félig Földi eredetű. 

A Líbiai sivatagi üveg lelőhelye: Egyiptom, New Valley kormányzóság, Líbiai és az Egyiptomi sivatag között

A Líbiai sivatagi üveg súlya: 2.65 karát

A Nefrit Jáde lelőhelye: Oroszország, Irkutsk Oblast, Onot folyó

A Jádékból az időszámításunk előtti 2000-6000 közti időszakban a kínaiak már jádefaragványokat készítettek. Ezek fő jellegzetessége a dekorativitás volt. Minden műfajban megtalálható a kínai nemzet sajátos díszítőeleme. Kínában a jádefaragás több mint 4000 éves múltra tekint vissza.

Az anyagok természetes színével és alakjával összhangban lévő dísztárgyakat alkotnak a különböző drágakövekből. A technikai eljárások között a vésés, a csiszolás, a köszörülés és a fúrás szerepel. A jádefaragásnak két fajtája van, attól függően, hogy dísz vagy használati tárgyat készítenek belőle. A dísztárgyak között szerepelnek olyanok, amelyek emberi és állati alakokat, mindennapi tárgyakat, eszközöket, virágokat, növényeket örökítenek meg.

A használati tárgyak között gyűrűk, pecsétek, ékszerek szerepelnek. A pekingi Tiltott Városban, azaz a császári palotában őrzik a világ legnagyobb jádedarabját.

Hosszúsága több mint 2 méter, tömege meghaladja az 5000 kilogrammot.

A 18. században a faragóművészeknek 6 évi munkájába telt, mire elkészítették.

Nem véletlenül értékelik olyan nagyra keleten, ahol a lelki béke jelképe, és a szívcsakrához társítják. 

Csukló méret (választható): 15 cm, 16 cm, 17 cm, 18 cm, 19 cm, 20 cm

Szállítás

Barion
GLS Csomagpont

[ Legolcsóbb! ] GLS csomagpont


Előreutalással vagy bankártyás fizetéssel. Rendelésedet a GLS futárszolgálattal juttatjuk el az általad megadott csomagpontra/csomag automatába.

Szállítási díj: 1 340 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.
Barion

Rendelés kiegészítése


Rendelés kibővítésénél lehetősége van bankkártyás fizetésre a Barion fizetés kipipálásával, átutalásra vagy ha az előző rendelését utánvétellel adta le akkor nincs több teendője, kiegészítjük a meglévő rendelését. Amennyiben meghaladja a két rendelés kosár értéke azt az összeg határt aminél ingyenes a szállítási díj abban az esetben törlésre kerül a szállítási költség.

Szállítási díj: Ingyenes
Barion

GLS futár előreutalással vagy bankkártyás fizetéssel, házhoz


Köszönjük a megrendelését! Magyarország területén belül maximum 2 kg-os csomag esetén. Ez a szállítási mód 1600 Ft.- szállítási díjat tartalmaz. Amennyiben a csomag súlya meghaladja a maximális értéket ( 2 kg ), emailben, az egyedi szállítási díjról értesítést küldünk!

Szállítási díj: 1 600 Ft Ingyenes 25 000 Ft értékű rendelés felett.

GLS Futár utánvétellel, házhoz


Magyarország területén belül maximum 2 kg-os csomag esetén. Ez a szállítási mód 30.000 forint kosárértékig 1550 Ft.- szállítási díjat +640 Ft.- utánvétel beszedési díjat tartalmaz. Amennyiben a csomag mérete meghaladja a maximális értéket, emailben, az egyedi szállítási díjról értesítést küldünk!

Szállítási díj: Rendelés értékétől függ
Barion

GLS futár külföldre előreutalással, házhoz


Köszönjük a megrendelését! Ausztria, Románia és Szlovákia területén belül maximum 1 kg-os csomag esetén. Ez a szállítási mód 7800 Ft.- szállítási díjat tartalmaz. Amennyiben a csomag súlya meghaladja a maximális értéket, emailben, az egyedi szállítási díjról értesítést küldünk!

Szállítási díj: 7 800 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek